Romania Roleplay
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.


Acest forum este forumul oficial al serverului de SA-MP Romania Roleplay, serverul cu numarul 2.Toti cei care doresc sa intre in comunitate trebuie sa stie roleplay.
 
AcasaAcasa  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

 

 Codul Penal

In jos 
AutorMesaj
Admin
Admin


Mesaje : 6
Data de înscriere : 03/12/2015

Codul Penal Empty
MesajSubiect: Codul Penal   Codul Penal EmptyJoi Dec 03, 2015 3:25 pm

INTRODUCERE: Politica şi ghidul codului penal
CAP. 1. Infracţiuni asupra persoanelor (101-110)
CAP. 2. Infracţiuni asupra proprietăţilor (201-220)
CAP. 3. Infracţiuni asupra bunelor moravuri (301-310)
CAP. 4. Infracţiuni asupra justiţiei (401-422)
CAP. 5. Infracţiuni asupra liniştii publice (501-505)
CAP. 6. Infracţiuni asupra sănătăţii şi siguranţei publice (601-610)
CAP. 7. Infracţiuni asupra întreţinerii de stat (701-706)
CAP. 8. Infracţiuni în trafic (801-811)
CAP. 9. Controlul armelor mortale (901-910)
CAP. 10. Caracteristicile condamnării(1001-1010)
CAP. 11. Legislaţia rutieră (1100-1117)
CAP. 12. Apărarea penală (1201-1206)

Politica de alocare a timpului
Ofiţerii departamentului de poliţie folosesc codul penal în scop orientativ, pentru a plasa suspecţii care pledează "VINOVAT" la toate acuzările aduse asupra lor.
- Ofiţerii trebuie să aresteze suspecţii pe perioada minimă menţionată în codul penal, dar în cazul în care un suspect nu se conformează cerinţelor unui ofiţer sau comite aceeaşi infracţiune de mai multe ori, ofiţerii pot aresta suspectul până la perioada maximă menţionată. De exemplu, la o infracţiune unde se poate aresta între două şi şase ore, un ofiţer poate aresta un suspect oriunde între două şi şase ore (două, trei, patru, cinci sau chiar şase), dar acest lucru depinde de comportamentul suspectului pe tot parcursul arestării cât şi de numărul de infracţiuni comise.
- Singura excepţie de la regula de mai sus, este atunci când un cetăţean comite o infracţiune asupra unui agent guvernamental.


Facilitatea de recluziune
Suspecţii acuzaţi vor fi:
- Închişi în SACF (San Andreas Correctional Facility), dacă pedeapsa lor este mai mare de 180 de minute.
- Închişi în închisoarea locală (Los Santos Police Department's Head Quarters) dacă pedeapsa lor este mai mică de 180 de minute.
- Închişi unde doreşte ofiţerul, dacă pedeapsa lor este de 180 de minute.


Ascultarea şi înregistrarea apelurilor
Statul San Andreas urmează politica de înştiinţare a unei singure părţi pentru ascultarea şi înregistrarea apelurilor telefonice. Acest lucru înseamnă că dacă o parte este conştientă, un apel poate fi ascultat sau înregistrat, precum şi o persoană poate fi monitorizată.


Vârsta, sexul sau rasa caracterului dumneavoastră nu constituie un factor decisiv pentru locul sau timpul în care veţi fi închis dacă sunteţi găsiţi vinovaţi ! Toate caracterele găsite vinovate, fie ele de doi sau optzeci de ani, fie ele negre sau albe, fie ele bărbaţi sau femei, vor fi închise în acelaşi loc şi vor primi aceeaşi pedeapsă.

CAP. 1 Infracţiuni asupra persoanelor

(1)01. Asalt
Asaltul reprezintă o persoană cu intenţia şi capacitatea de a comite o infracţiune, cum ar fi ameninţarea de a comite o crimă, fiind tototadă capabil de a face acest lucru.
- Codul Penal (1)01 reprezintă o infracţiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 30 şi 50 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE ASALT.(1)02. Asalt cu o armă mortală
Asaltul cu o armă mortală este un act de asalt în care suspectul este în posesia unui obiect sau a unei arme capabile de a răni.
- Codul Penal (1)02 reprezintă o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 1 oră (60 de minute) şi 3 ore (180 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE ASALTUL CU O ARMĂ MORTALĂ.


(1)03. Tentativă de omor
Orice persoană care încearcă să comită o crimă sau vătămări severe şi ireversibile.
- Codul Penal (1)03 reprezintă o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 6,5 ore (390 de minute) şi 8,5 ore (510 minute)
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE TENTATIVA DE OMOR.


(1)04. Vătămare corporală
Vătămarea corporală este o utilizare intenţionată şi ilegală a forţei sau a violenţei prin contact fizic asupra altui individ.
- Codul Penal (1)04 reprezintă o infracţiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 45 de minute şi 1 ora (60 de minute). Dacă vătămarea corporală este comisă asupra unui membru al familiei, unui individ cu care trăieşti (soţ, soţie sau coleg de apartament/cameră), pedeapsa va fi maximă, mai exact 1 oră (60 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE VĂTĂMAREA CORPORALĂ.


(1)05. Ameninţări criminale
Ameninţarea criminală reprezintă orice persoană care ameniţă intenţionat să comită o crimă care poate rezulta în uciderea sau vătămarea corporală gravă a altei persoane în scris, verbal sau prin orice mijloc de comunicare electronic, în timp ce contactul fizic nu este prezent.
- Codul Penal (1)05 reprezintă o infracţiune care se poate pedepsi cu cu închiderea suspectului între 15 şi 25 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE AMENINŢĂRILE CRIMINALE.


(1)06. Omor din culpă
Omorul din culpă reprezintă uciderea fără intenţie a unui individ, cu sau fără o ceartă anterioară.
Codul Penal (1)06 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 4 ore (240 de minute) şi 6 ore (360 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE OMORUL DIN CULPĂ.


(1)07. Răpire
O presoană care fură, ţine, reţine sau arestează alt individ, cu forţa şi împotriva voinţei sale.
Codul Penal (1)07 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 4,5 ore (270 de minute) şi 6 ore (360 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE RĂPIRE.


(1)08. Crimă
Crima este un delict ilegal de ucidere a unei fiinţe umane sau fetus în cel de-al doilea trimestru al său sau mai târziu, purtând ranchiună chiar şi după aceasta.
- Codul Penal (1)08 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 8,5 ore (510 minute) şi 11 ore (660 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE CRIMĂ.


(1)09. Vătămare corporală gravă
Orice persoană care răneşte altă persoană prin utilizarea unei armei motale sau vătămare corporală unde apar răni severe.
- Codul Penal (1)09 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 2 ore (120 de minute) şi 4 ore (240 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE VĂTĂMAREA CORPORALĂ GRAVĂ.


(1)10. Tortură
Orice persoană care, cu intenţia de a cauza dureri nemiloase şi suferinţe extreme cu scopul răzbunării, şantajului, convingerii sau pentru orice alt scop sadic, care are ca urmare o vătămare corporală extrem de gravă.
- (1)10 nu se va suprapune cu (1)03 Tentativă de omor. Totuşi, dacă tortura a rezultat în moartea unui individ, poate fi suprapus cu (1)08 Crimă.
- Codul Penal (1)10 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 7,5 ore (450 de minute) şi 9 ore (540 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE TORTURĂ.

CAP. 2 Infracţiuni asupra proprietăţilor

(2)01. Incendiere
O persoană este vinovată de incendiere atunci când dă foc, arde, cauzează un incendiu sau ajută la cauzarea unuia asupra unei structuri, păduri sau proprietăţi, într-un mod inteţionat şi cu premeditare.
- Codul Penal (2)01 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 2,5 ore (150 de minute) şi 4 ore (240 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE INCENDIERE.


(2)02. Spargere
Orice persoană care intră pe orice proprietate (publică sau privată) cu intenţia de a comite o crimă.
- Codul Penal (2)02 este o infracţiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 1 oră (60 de minute) şi 3 ore (180 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE SPARGERE.


(2)03. Şantaj
Şantajul reprezintă folosirea fricii sau a altor metode drept mecanism pentru a influenţa un individ să îndeplinească diferite activităţi sau servicii.
- Codul Penal (2)03 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 1 oră (60 de minute) şi 3 ore (180 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE ŞANTAJ.


(2)04. Afilierea la o organizaţie criminală
Orice persoană care este afiliată la o organizaţii criminale şi operează împreună cu aceasta.
- Codul Penal (2)04 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului pe o perioadă stabilită de judecător, în funcţie de crimele comise de organizaţia respectivă.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE AFILIEREA LA O ORGANIZAŢII CRIMINALE.


(2)05. Fals privind identitatea
Prezentarea sub o identitate falsă ori atribuirea unei asemenea identități altei persoane, pentru a induce sau a menține în eroare un organ sau o instituție de stat sau o altă unitate guvernamentală, în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine ori pentru altul.
- Codul Penal (2)05 este o infracţiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 30 de minute şi 1,5 ore (90 de minute).
Cu aceeași pedeapsă se sancționează încredințarea unui înscris care servește pentru dovedirea stării civile ori pentru legitimare sau identificare, spre a fi folosit fără drept.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE FALSUL PRIVIND IDENTITATEA.


(2)06. Falsificare
Orice persoană care alterează, crează sau foloseşte un document scris, cu bună ştiinţă, pentru a comite fraudă.
- Codul Penal (2)06 este o infracţiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 1 oră (60 de minute) şi 3 ore (180 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE FALSIFICARE.


(2)07. Fraudă
Inducere în eroare, înșelăciune, act de rea-credinţă săvârșit spre a realiza un profit material prin atingerea adusă drepturilor altei persoane.
- Codul Penal (2)07 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 1 oră (60 de minute) şi 2,5 ore (150 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE FRAUDĂ.


(2)8. Furt de mare amploare
• CLASA A: Între $10,000 şi $100,000 în bani sau proprietăţi.
- Codul Penal (2)08a este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 2 ore (120 de minute) şi 3,5 ore (210 minute).
• CLASA B: Peste $100,000 în bani sau proprietăţi.
- Codul Penal (2)08b este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 3 ore (180 de minute) şi 4,5 ore (270 minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE FURT.


(2)09. Furt auto
Orice persoană care fură un autovehicul, nu contează valoarea acestuia. Această acuzare include spargerea unui autovehicul, cu sau fără intenţia de a-l fura.
- Codul Penal (2)09 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 1,5 ore (90 de minute) şi 3,5 ore (220 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE FURTUL AUTO.


(2)10. Furtul unei arme de foc
Orice persoană care fură o armă de foc înregistrată, nu contează valoarea acesteia.
- Codul Penal (2)10 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 2,5 ore (150 de minute) şi 3,5 ore (210 minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE FURTUL UNEI ARME DE FOC.


(2)11. Furt minor
Orice persoană care fură, transportă, sau fuge cu un bun personal al unui individ sau care aparţine unei proprietăţi, în valoare de $2,500 sau mai puţin. Această acuzare include refuzarea de a plăti pentru un serviciu cu o valoare mai mică de $2,500.
- Codul Penal (2)11 este o infracţiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 15 minute şi 30 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE FURTUL MINOR.


(2)12. Posesia unei truse pentru spargerea maşinilor / proprietăţilor - SCOS DIN UZ
Orice persoană care poartă asupra lor un şperaclu, o rangă, o şurubelniţă, o cheie universală sau alte instrumente de care se pot folosi pentru a sparge încuietoarea unei maşini sau a unei case.
- Codul Penal (2)12 este o citaţie care se poate pedepsi cu amendarea suspectului cu $3,000.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE POSESIA UNEI TRUSE DE SCULE.


(2)13. Primirea unor bunuri furate
Orice persoană care cumpără cu bună ştiinţă un bun furat sau care a fost obţinut în urma şantajului.
- Codul Penal (2)13 este o infracţiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 15 minute şi 25 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE PRIMIREA UNOR BUNURI FURATE.


(2)14. Jaf
Jaful reprezintă furtul unor bunuri personale care se află în posesia altor persoane, în prezenţa acestora şi împotriva absenţei acestora, realizat prin orice mijloace în care forţa sau frica predominau, cum ar fi asaltul sau vătămarea corporală.
- Codul Penal (2)14 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului timp de 3 ore (180 de minute), pe lângă celelalte acuzări asociate cu jaful.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE JAF.


(2)15. Evaziune fiscală
Sustragerea prin orice mijloace de la impunerea sau de la plata impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume datorate bugetului de stat, bugetelor locale, bugetului asigurărilor sociale de stat şi bugetelor fondurilor speciale de către persoanele fizice şi persoanele juridice române sau străine, denumite contribuabili.
- Codul Penal (2)15 se poate pedepsi cu închiderea suspectului timp de 2 ore (120 de minute).
- Cauţiunea este în valoare de $40,000.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE EVAZIUNAE FISCALĂ.


(2)16. Violare de domiciliu
Violarea de domiciliu constă în fapta unei persoane de a pătrunde fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, sau de a refuza să le părăsească la cererea acesteia. Fapta se pedepseşte mai aspru dacă este săvârşită de o persoană înarmată, de două sau mai multe persoane împreună, în timpul nopţii sau prin folosire de calităţi mincinoase.
- Codul Penal (2)16 este o infracţiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului timp de 5 minute şi o amendă în valoare de $2,000.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE VIOLAREA DE DOMICILIU.


(2)17. Vandalism
Orice persoană care distruge sau deteriorează un bun sau o proprietate care nu îi aparţine.
- Codul Penal (2)17 este o infracţiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 10 minute şi 25 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE VANDALISM.


(2)18. Furt
Furtul constă în fapta unei persoane de a lua un bun mobil (cu valoarea cuprinsă între $2,500 şi $10,000) din posesia ori detenţia altei persoane, fară consimţământul acesteia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept. Această acuzare include refuzarea de a plăti pentru un serviciu cu o valoare între $2,500 şi $10,000.
- Codul Penal (2)18 este o infracţiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 30 de minute şi 1 oră (60 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE FURT.


(2)19. Jaf armat
Obţinerea unui bun din posesia unei persoane prin folosirea forţei sau impunerea fricii cu ajutorul unei arme de orice model. Nu se adaugă la (1)02. Asalt cu o armă mortală.
- Codul Penal (2)19 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 180 de minute (3 ore) şi 240 de minute (4 ore).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE JAFUL ARMAT.


(2)20. Violarea de domiciliu a unei facilităţi restricţionate
Orice cetăţean care, fără autorizaţie, intră într-o facilitate (instituţie) deţinută de statul San Andreas care este securizată cu scopul de a ţine departe cetăţenii. Aici intră taberele militare, garajele deţinute de LSFD şi garajele deţinute de LSPD. Instituţiile publice în care accesul cetăţenilor este permis precum secţia LSPD, interiorul spitalului ASGH nu intră sub această lege.
- Codul Penal (2)20 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 60 de minute (o oră) şi 75 de minute (1.25 ore).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE VIOLAREA DE DOMICILIU A UNEI FACILITĂŢI RESTRICŢIONATE.
CAP. 3 Infracţiuni asupra bunelor moravuri

(3)01. Expunere indecentă
Orice persoană care îşi expune organele genitale, cu bună ştiinţă, în public sau în orice spaţiu unde se află şi alte persoane.
- Codul Penal (3)01 este o infracţiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 10 minute şi 30 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE EXPUNEREA INDECENTĂ .


(3)02. Acte cu caracter obscen
Actele cu caracter obscen se referă la gesturi sau comportamente sexuale explicite, săvârşite individual sau în grup, imagini, sunete ori cuvinte care prin semnificaţia lor aduc ofensă la pudoare, precum şi orice alte forme de manifestare indecentă privind viaţa sexuală, dacă se săvârşesc în public.
- Codul Penal (3)02 este o infracţiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 10 minute şi 30 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE ACTELE CU CARACTER OBSCEN.


(3)03. Prostituţie
Prostituţia constă în fapta unei persoane de a-şi procura principalele mijloace de existenţă practicând în acest scop raporturi sexuale cu diferite persoane
- Codul Penal (3)03 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 1,5 ore (90 de minute) şi 2,5 ore (150 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE PROSTITUŢIE.


(3)04. Viol
Violul constă în actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, prin constrângerea acesteia, sau profitând de imposibilitatea ei de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa.
- Codul Penal (3)04 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 5,5 ore (330 de minute) şi 7 ore (720 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE VIOL.


(3)05. Hărţuire sexuală
Orice persoană care loveşte altă persoană cu scopul de a întreţine relaţii sexuale cu o altă persoană, de acelaşi sex sau de sex opus. Această acuzare include şi atingerea altei persoane, fără voia ei.
- Codul Penal (3)05 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 4,5 ore (270 de minute) şi 5 ore (300 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE HĂRŢUIREA SEXUALĂ.


(3)06. Agresiune sexuală
Orice persoană care agresează verbal o altă persoană cu scopul excitării sau a obţinerii unui act sexual.
- Codul Penal (3)06 este o infracţiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 2,5 ore (150 de minute) şi 4,5 ore (270 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE AGRESIUNEA SEXUALĂ.


(3)07. Molestare psihologică
Orice persoană care urmăreşte, cu bună ştiinţă o altă persoană şi o hărţuieşte cu intenţia de a face persoana respectivă să-i fie frică pentru propria siguranţă sau pentru siguranţa familiei sale.
- Codul Penal (3)07 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 2,5 ore (150 de minute) şi 3,5 ore (210 minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE MOLSTAREA PSIHOLOGICĂ.


(3)08. Corupere de minori
Coruperea de minori constă în săvârşirea unor acte cu caracter obscen asupra unui minor ori în prezenţa acestuia. Fapta este mai gravă dacă se săvârşeşte în cadrul familiei. Dacă asemenea fapte au fost săvârşite în scopul producerii de materiale pornografice, pedeapsa va fi mai severă. De asemenea, se sancţionează şi ademenirea unei persoane în vederea săvârşirii de acte sexuale cu un minor de sex diferit sau de acelaşi sex.
- Codul Penal (3)08este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 5 ore (300 de minute) şi 6 ore (360 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE CORUPEREA DE MINORI.


(3)09. Eroism
O persoană care "ia legea în mâinile sale", care acţionează după propriile idei, fără să facă parte dintr-un departament de aplicare a legii sau fără să fie ON DUTY. Arestul poate fi făcut de un civil doar în cazul în care persoana arestată instigă acţiunea iar civilul care îl arestează o face pentru propria-i siguranţă.
- Arestul făcut de un civil este legal atât timp cât persoana arestată încalcă legea.
- Codul Penal (3)09 nu se aplică când un ofiţer este în preajma unei situaţii unde este nevoie de asistenţă.
- Codul Penal (3)09 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 1,5 ore (90 de minute) şi 2 ore (120 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE EROISM.


(3)10. Proxenetism
Orice persoană care solicită, face publicitate, ajută sau oferă transport ori supervizează persoane implicate în prostituţie şi obţine o parte din suma câştigată in urma actului sexual comite proxenetism.
- Codul Penal (3)10 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 60 de minute (o oră) şi 120 de minute (2 ore).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE PROXENETISM.
CAP. 4 Infracţiuni asupra justiţiei

(4)01. Dare de mită
Orice persoanムcare oferă bunuri personale pentru a schimba decizia unui ofițer sau pentru a influența ofițerul pentru acțiunile sale.
- Codul Penal (4)01 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 3 ore (180 de minute) şi 4 ore (240 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE DAREA DE MITĂ.


(4)02. Sfidarea Curţii
Orice persoană care nu se va supune ordinelor verbale în Curtea de Justiție.
- Codul Penal (4)02 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 15 minute şi 25 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE SFIDAREA CURŢII.


(4)03. Descurajarea unui martor sau a unei victime
Orice persoană care impiedică sau descurajează orice martor sau victimă de la participarea sa de a da mărturie într-un proces, cu utilizarea mitei, amenințării sau a altor tactici, cu bună știință şi rea intenție.
- Codul Penal (4)03 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 3,5 ore (210 minute) şi 5 ore (300 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE DESCURAJAREA UNUI MARTOR SAU A UNEI VICTIME.


(4)04. Evadarea de un ofiţer fără un autovehicul
Orice persoană care este arestată, acuzată sau condamnată de orice crimă și pe urmă evadează de forțele de ordine sau încearcă să scape din pușcarie sau din custodia ofițerului.
- Codul Penal (4)04 este o crimă care se poate pedepsi cu adăugarea până la 2 ore (120 de minute) la sentinţă.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE EVADAREA DE UN OFIŢER FĂRĂ UN AUTOVEHICUL.


(4)05. Eşecul de a plăti o amendă
Orice persoană care eşeueaza plata a unei amenzi și trece de timpul limită oferit de ofițer, fără o scuză convenabilă, chiar dacă amenda este plătită după timpul limită.
- Codul Penal (4)05 este o infracţiune care se popate pedepsi cu închiderea suspectului 15 minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE EŞECUL DE A PLĂTI O AMENDĂ.


(4)06. Oferirea de informaţii false
Orice persoană care oferă date false, ca acte false, refuzul de a spune adevărul sau oferirea de informații false.
- Codul Penal (4)06 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 25 de minute şi 35 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE OFERIREA DE INFORMAŢII FALSE.


(4)07. Eşecul identificării
Orice persoană care refuză să se identifice unui ofițer cu un act legal sau cu numele său.
- Codul Penal (4)07 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 10 minute şi 15 minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE EŞECUL IDENTIFICĂRII.


(4)08. Introducerea mărfii de contrabandă
Orice persoană care furnizează unui deținut sau unei inchisori obiecte ilegale sau încearcă să între cu obiecte de contrabandă ilegale.
- Codul Penal (4)08 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 1,6 ore (100 de minute) şi 2,5 ore (150 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE INTRODUCEREA MĂRFII DE CONTRABANDĂ.


(4)09. Abuzul liniei de urgenţă
Orice persoană care folosește o linie de urgenţă cu scopul de a face farse, de a da informații false sau de a contacta un ofițer fără scopul de a raporta o crimă sau necesitatea de a chema asistentă.
- Codul Penal (4)09 este o încălcare a legii care se poate pedepsi cu amendarea suspectului cu o sumă de $2,500.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE ABUZUL LINIEI DE URGENŢĂ.


(4)10. Rezistenţă asupra unui ofițer
Orice persoană care refuză să coopereze cu un ofițer, încearcă să fugă de ofiţer sau depune rezistență fizică, folosind mijloace non-vehiculare.
- Codul Penal (4)10 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 25 de minute şi 45 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE REZISTENŢA ASUPRA UNUI OFIŢER.


(4)11. Obstrucția unui ofiţer
Orice cetăţean care împiedică un ofițer să-şi face treabă corect sau periclitează siguranța ofițerului sau a oricărui civil care este alături.
- Codul Penal (4)11 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 10 de minute şi 20 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE OBSTRUCŢIA UNUI OFIŢER.


(4)12. Distrugerea de dovezi
Orice cetăţean care distruge, sau încearcă să distrugă probele sau dovezile de la o crimă, probe care pot ajuta la un dosar.
- Codul Penal (4)12 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 2 ore (120 de minute) şi 3 ore (180 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE DISTRUGEREA DE DOVEZI.


(4)13. Încălcarea termenilor de eliberare condiționată
Orice cetăţean care încalcă cu bună știință termenii unei eliberări condiționate.
- Codul Penal (4)13 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului timp de 3 ore (180 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE ÎNCĂLCAREA TERMENILOR DE ELIBERARE CONDIŢIONATĂ.


(4)14. Ignorarea unei citaţii
Orice cetăţean care nu respectă citaţiile trimise de stat la domiciliu sau primite de la un ofițer.
- Codul Penal (4)14 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului timp de 30 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE IGNORAREA UNEI CITAŢII.


(4)15. Fraudă la votare
Orice cetăţean care încalcă regulile de votare sau încearcă să fraudeze voturile.
- Codul Penal (4)15 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 1 oră (60 de minute) şi 2 ore (120 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE FRAUDĂ LA VOTARE.


(4)16. Coruperea funcţionarilor publici
Orice cetățean care corupe funcționari publici, pentru bunuri personale sau dreptate publică.
- Codul Penal (4)16 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 4 ore (240 de minute) şi 5 ore (300 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE CORUPEREA FUNCŢIONARILOR PUBLICI.


(4)17. Coruperea departamentelor publice
Orice cetăţean care corupe persoane ce deţin o funcţie publică pentru bunuri personale sau dreptate publică.
- Codul Penal (4)17 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 4 ore (240 de minute) şi 5 ore (300 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE CORUPEREA DEPARTAMENTELOR PUBLICE.


(4)18. Abuzul agravat al unei linii de urgenţă
Orice cetăţean care abuzează de linia de urgenţă, chemând un număr de echipaje într-un loc, fără să fie nevoie de intervenţia echipajelor respective.
- Codul Penal (4)18 este o infractiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 10 şi 20 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE ABUZUL AGRAVAT AL LINIEI DE URGENŢĂ.


(4)19. Evadare din închisoare
Orice detinut ce evadează dintr-o închisoare. Aici intră și transportul către închisoare.
- Codul Penal (4)20 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului timp de 4 ore (240 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE EVADAREA DIN ÎNCHISOARE.


(4)20. Completarea unui act oficial cu date false
Orice cetăţean care completeaza un act legal cu date false pentru a omite ceva sau a ascunde ceva.
- Codul Penal (4)19 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 25 şi 35 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE COMPLETAREA UNUI ACT OFICIAL CU DATE FALSE.


(4)21. Practicarea justiției fără un act legal
Orice cetăţean care pretinde a fi avocat, ofițer sau orice funcționar legal, care se ocupă cu justiția fără să dețină acte legale care atestă că are studiile necesare și diplomă.
- Codul Penal (4)21 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 1 oră (60 de minute) şi 2 ore (120 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE PRACTICAREA JUSTIŢIEI FĂRĂ UN ACT LEGAL.


(4)22. Evadarea din custodie
Orice persoană care a fost reţinută fizic de către un ofiţer de poliţie şi evadează din posesia acestora rezultând într-o percheziţie sau un mandat de arestare să fie executate.
- Codul Penal (4)22 este o crimă care se pedepseşte cu închiderea suspectului pentru 100 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE EVADAREA DIN CUSTODIE.

CAP. 5 Infracţiuni asupra liniştii publice

(5)01. Deranjarea liniştii publice
Atunci când un civil dă volumul unui aparat electronic la maxim, vorbește cu un ton prea ridicat, folosește semne obscene în public sau provoacă ceartă sau bătaie.
- Codul Penal (5)01 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 15 şi 25 minute sau, în cazul incidentelor minore, cu amendarea suspectului cu 2,500$.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE DERANJAREA LINIŞTII PUBLICE.


(5)02. Începerea unei revolte
Atunci când unul sau mai mulți civili încearcă să creeze o revoltă cu tentativă de a distruge bunurile publice sau de a răni mai mulți oameni pe care îi înconjoară.
- Codul Penal (5)02 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 2 ore (120 de minute) şi 2,5 ore (150 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE ÎNCEPEREA UNEI REVOLTE.


(5)03. Eșecul de a părăsi un loc
Atunci când unul sau mai mulți civili refuză să părăsească locul indicat de un ofițer al legii.
- Codul Penal (5)03 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 15 şi 20 minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE EŞECUL DE A PĂRĂSI UN LOC.


(5)04. Incidente care pun în pericol viața civililor
Atunci când un individ comite o acțiune care pune în pericol viața a unui civil, din cauza neatenției sale.
- Codul Penal (5)04 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 40 de minute şi 70 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE INCIDENTELE CARE PUN ÎN PERICOL VIAŢA CIVILILOR.


(5)05. Calomnie
Calomnia reprezintă afirmarea sau imputarea în public, prin orice mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoană, care, dacă ar fi adevărată, ar expune acea persoană la o sancțiune penală, administrativă sau disciplinară ori disprețului public.
- Codul Penal (5)05 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 30 de minute şi 80 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE CALOMNIE

CAP. 6 Infracţiuni asupra sănătăţii şi siguranţei publice

(6)01. Ocuparea unui loc cu scopul de a vinde obiecte
Orice cetățean care ocupă un loc cu scopul de a vinde obiecte ilegale, cum ar fi droguri, arme de foc şi altele.
- Codul Penal (6)01 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 30 şi 45 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE OCUPAREA UNUI LOC CU SCOPUL DE A VINDE OBIECTE.


(6)02. Producerea de substanțe ilegale
Orice cetăţean care produce, transportă sau creează substanţe care sunt prevăzute de lege ca fiind ilegale, pe cale chimică sau naturală.
- Codul Penal (6)02 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 2 ore (120 de minute) şi 2,5 ore (150 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE PRODUCEREA DE SUBSTANŢE ILEGALE.


(6)03. Deținere de substanțe controlate
Orice cetăţean care deține la el substanțe controlate (droguri) fără un act legal sau o reţetă pentru deţinerea lor.
- Codul Penal (6)03 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 15 şi 20 de minute.
Singurul tip de droguri legal este MARIJUANA iar limita este de 2 (două) grame !
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE DEŢINEREA DE SUBSTANŢE CONTROLATE.


(6)04. Deținere de substanțe ilegale cu intenția de a le distribui
Orice cetățean care deține substanţe ilegale (marijuana - peste 2 grame, cocaină, heroină, amfetamină sau ecstasy) și intenționează să le vândă publicului.
- Codul Penal (6)04 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 2 ore (120 de minute) şi 7,5 ore (450 de minute).
TIP I: 0 - 15 grame » 2 ore (120 minute)
TIP II: 16-30 grame » 3 ore (180 de minute)
TIP III: 31-50 grame » 4,5 ore (290 de minute)
TIP IV: 51-100 grame » 6 ore (360 de minute)
TIP V: 101+ grame » 7,5 ore (450 de minute)
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE DEŢINEREA DE SUBSTANŢE ILEGALE CU INTENŢIA DE A LE DISTRIBUI.


(6)05. Deținere de accesorii pentru narcotice
Orice cetăţean care deţine orice obiect pentru folosirea de narcotice (seringă, bong etc).
- Codul Penal (6)05 este o infracțiune care se poate pedepsi cu amendarea suspectului cu $1,500.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE DEŢINEREA DE ACCESORII PENTRU NARCOTICE.


(6)06. Deținere de alcool
Orice cetăţean care deține la el lăzi sau baxuri cu alcool, în timp ce conduce un autovehicul.
- Codul Penal (6)06 este o infracțiune care se poate pedepsi cu amendarea suspectului cu $1,000.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE DEŢINEREA DE ALCOOL.


(6)07. Intoxicație în public
Orice cetăţean care este sub influența alcoolului și este într-o condiție care îi poate afecta viața.
- Codul Penal (6)07 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului timp de 20 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE INTOXICAŢIA ÎN PUBLIC.


(6)08. Folosirea de substanțe ilegale
Orice cetăţean care folosește substanțe ilegale sau este sub efectul drogurilor și pune în pericol viața sa sau a unui cetățean.
- Codul Penal (6)08 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 25 şi 35 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE FOLOSIREA DE SUBSTANŢE ILEGALE.


(6)09. Terorism
O persoană, grup de persoane sau organizație care, prin orice mijloace, provoacă în mod ilegal și intenționat violență și ameninţă să constrângă sau să intimideze, provocând astfel daune grave asupra proprietăţilor publice sau private, sistemelor de transport public şi a altor instituţii.
- Codul Penal (6)09 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului timp de 15 ore (900 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE TERORISM.


(6)10. Practicarea medicinei fără licenţă
Orice cetățean care practică medicina fără un act legal primit de la instituțiile guvernamentale și încearcă să ajute viața unui civil, fără să aibă pregătirea necesară.
- Codul Penal (6)10 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 2 ore (120 de minute) şi 4 ore (240 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE PRACTICAREA MEDICINEI FĂRĂ LICENŢĂ.


(6)11. Vânzarea substanţelor controlate
Orice individ care vinde sau se oferă să vândă o substanţă controlată sau este în vreun fel implicată în vânzarea sau producerea unei ofertă de vânzare a unei substanţe controlată.
- Codul Penal (6)11 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între o oră (60 de minute) şi 1.5 ore (90 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE VÂNZAREA SUBSTANŢELOR CONTROLATE.


(6)12. Construcţie şi mantenanţă
Şantierele sau locurile în care se realizează o construcţie sau o lucrare de mantenanţă, delimitată cu ajutorul barierelor şi a semnelor de circulaţie, precum şi de angajaţii echipaţi corespunzător, sunt proprietatea statului pe toată durata procesului de construire. Orice individ care pătrunde ilegal în zona delimitată cu sau fără ajutorul unui vehicul, rămâne în perimetrul restricţionat fără permisiune, cauzează probleme şi riscuri persoanelor aflate în apropiere sau comite o crimă în zonă. Conducerea imprudentă sau Violarea de domiciliu nu trebuie atribuite ca un plus acestei sentinţe. În această lege intră şi blocajele, barierele sau delimitările efectuate de agenţiile guvernamentale, Los Santos Police Department si Los Santos Fire Department.
- Codul Penal (6)10 este o infracțiune care se pedepseşte cu închiderea suspectului pentru 30 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE CONSTRUCŢIE ŞI MANTENANŢĂ.


(6)13. Obstrucţie facială
Este interzis oricărui individ să poarte mască, glugă sau orice alt obiect care îi acoperă faţa sau face mai dificilă identificarea acestuia într-un loc public. Aceasta lege nu se aplică persoanelor care poartă costume tradiţionale sau echipament protectiv pentru desfăşurarea activităţilor profesionale. Orice individ care încalcă această lege poate fi contactată de către un ofiţer pentru suspiciuni şi îi va fi ordonată scoaterea obiectului care împiedică identificarea. Dacă vreun individ comite o crimă în timp ce poartă asupra sa un obiect care obstrucţionează identificarea acestuia sau refuză să înlăture obiectul care provoacă obstrucţionarea, acesta poate fi sancţionat cu această infracţiune.
- Codul Penal (6)13 este o infracțiune care se pedepseşte cu închiderea suspectului pentru 10 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE OBSTRUCŢIE FACIALĂ
CAP. 7 Infracţiuni asupra întreţinerii de stat

(7)01. Abuzul animalelor
Orice cetățean care abuzează de animale sau este crud cu ele, încercând să le omoare sau să le lovească.
- Codul Penal (7)01 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 1,5 ore (90 de minute) şi 2,5 ore (150 de minute).
- Dacă animalul face parte din departamentul de poliţie Los Santos, se va acorda sentința maximă.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE ABUZUL ANIMALELOR.


(7)02. Abuzul copiilor
Orice cetățean care abuzează de un copil cu vârstă sub 16 ani, într-un mod inuman sau crud aducând asupra sa insulte sau asalt fizic, lăsând în urmă probleme psihice sau fizice.
- Codul Penal (7)02 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 6 ore (360 de minute) şi 7 ore (420 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE ABUZUL COPIILOR.


(7)03. Punere in pericol a unui copil
Orice cetățean care pune în pericol viața unui copil sub 16 ani, cum ar fi abuz fizic, psihic sau alte daune.
- Codul Penal (7)03 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 4 ore (240 de minute) şi 5 ore (300 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE PUNEREA ÎN PERICOL A UNUI COPIL.


(7)04. Vânzare de alcool unui minor
Orice cetățean care vinde alcool unui individ sub 18 ani.
- Codul Penal (7)04 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 25 şi 35 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE VÂNZAREA DE ALCOOL UNUI MINOR.


(7)05. Deţinere de alcool asupra unui minor
Orice cetăţean sub 18 ani care deţine asupra lui alcool.
- Codul Penal (7)05 este o infracțiune care se poate pedepsi cu amendarea suspectului cu $1,500.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE DEŢINEREA DE ALCOOL ASUPRA UNUI MINOR.


(7)06. Jocuri de noroc fără licenţă
Orice cetăţean care întreţine în incinta oricărei proprietăţi un joc de noroc, adică car raffle, jocul de ruletă şi altele.
- Codul Penal (7)05 este o infracțiune care se poate pedepsi cu inchiderea suspectului cu 2 ore (120 de minute) şi 4 ore (240 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE DEŢINEREA DE ALCOOL ASUPRA UNUI MINOR.

CAP 8. Infracţiuni în trafic

(8)01. Folosirea unei arme de foc dintr-o mașină
Orice cetățean care folosește o armă de foc dintr-un vehicul care staționează sau este în mișcare.
- Codul Penal (8)01 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 4 ore (240 minute) şi 5 ore (300 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE FOLOSIREA ARMEI DE FOC DINTR-O MAŞINĂ.


(8)02. Folosirea armei de foc fără motiv - SCHIMBAT cu (9)11

(8)03. Condusul fără permis
Orice cetățean care conduce un vehicul fără să aibă un permis de conducere valid.
- Codul Penal (8)03 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 30 de minute şi 1,5 ore (90 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE CONDUSUL FĂRĂ PERMIS.


(8)04. Evadarea de un ofiţer cu un autovehicul
Orice cetățean care folosește un vehicul pentru evada de un ofițer. Aici intră și 4(11). Obstrucţia unui ofiţer. (4).04 Evadarea de un ofiţer fără un autovehicul nu este inclusă în acuzarea (8)04. Evadarea de un ofiţer cu un autovehicul
- Codul Penal (8)04 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 2 ore (120 de minute) şi 3 ore (180 de minute), alături de suspendarea carnetului de conducere.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE EVADAREA DE UN OFIŢER CU UN AUTOVEHICUL.(8)05. Pilotarea fără licență
Orice cetățean care pilotează fără un permis sau act legal.
- Codul Penal (8)05 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 1 oră (60 de minute) şi 3 ore (180 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE PILOTAREA FĂRĂ LICENŢĂ.


(8)06. Părăsirea locului accidentului sau a unei scene
Orice cetățean care fuge de la locul unui accident sau al unei crime, fără să se prezinte sau să sune autoritățile.
- Codul Penal (8)06 este o crimă care se poate pedepsi cu încă 3 ore (180 de minute) la timpul inițial. În caz că suspectul nu este căutat, pedeapsa sa va fi doar de 3 ore (180 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE PĂRĂSIREA LOCULUI ACCIDENTULUI SAU A UNEI SCENE MINORE.


(8)07. Părăsirea locului unui accident sau scene minore
Orice cetățean care fuge de la locul unui accident auto sau unui apel 911 care nu este foarte grav.
- Codul Penal (8)07 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 25 şi 35 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE PĂRĂSIREA LOCULUI UNUI ACCIDENT SAU A UNEI SCENE MINORE.


(8)08. Pilotarea într-un mod periculos a unei aeronave
Orice cetățean care pilotează cu într-un mod extrem sau periculos un avion, elicopter sau orice altă aeronavă, cu intenția de a distrage atenția autorităților sau de a creea daune.
- Codul Penal (8)08 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 35 şi 45 de minute şi confiscarea licentei de pilotaj definitiv.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE PILOTAREA ÎNTR-UN MOD PERICULOS A UNEI AERONAVE


(8)09. Condusul imprudent al unui vehicul OFF-ROAD sau a unei nave
Orice cetățean care conduce periculos un ATV sau orice derivate, bărci sau alte nave cu intenția de a distrage atenția autorităților sau de a crea daune.
- Codul Penal (8)09 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 35 şi 45 de minute și confiscarea licenței de condus șapte zile.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE CONDUSUL IMPRUDENT AL UNEI MAŞINI OFF-ROAD SAU A UNEI NAVE.


(8)10. Eșecul de a răspunde la ATC
Orice pilot care refuză să răspundă la AIR TRAFFIC CONTROL sau altor avioane atunci când este necesar.
- Codul Penal (8)10 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului timp de 3 ore (180 de minute). Totodată, veţi deveni ţinta ATC şi veţi fi considerat intrus în spaţiul aerian, urmând a fi doborât imediat.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE EŞECUL DE A RĂSPUNDE LA ATC.


(8)11. Evadare aeriană
Orice cetățean care încearcă să evadeze sau evadează cu un avion sau o aeronavă pentru a scăpa de ofițeri.
- Codul Penal (8)10 este o crima care se poate pedepsi cu închiderea suspectului timp de 3 ore (180 de minute). Totodată, veţi deveni ţinta ATC şi veţi fi considerat intrus în spaţiul aerian, urmând a fi doborât imediat.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE EVADAREA AERIANĂ.

CAP. 9 Controlul armelor mortale

(9)01. Posesia unui cuțit fără o licenţă port-armă de tipul HPW
Orice cetățean care deține asupra lui un cuțit cu lama mai lungă de 2 centimetri.
(( Se aplică doar asupra CUŢITULUI (KNIFE) şi SABIEI (KATANA). ))
- Codul Penal (9)01 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 30 de minute şi 1 oră (60 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE POSESIA UNUI CUŢIT.


(9)02. Posesia unei arme de foc fără permis PORT-ARMĂ
Orice cetățean care deține asupra lui o armă de foc fără să aibă un permis port-armă legal eliberat de departamentul de poliţie. Arma poate fi considerată "asupra lui" chiar dacă se află în casă individului, sau într-o proprietate ce-i aparține.
- Codul Penal (9)02 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 2 ore (120 de minute) şi 4 ore (240 de minute).
NOTĂ: Dacă suspectul deține cazier, va primi sentința maximă.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE POSESIA UNEI ARME DE FOC FĂRĂ PERMIS PORT-ARMĂ.


(9)03. Fabricarea unei arme / deținerea de materiale
Orice cetățean care deține asupra sa materiale pentru fabricarea unei arme sau care fabrică o armă.
- Codul Penal (9)03 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între o oră (60 de minute) şi 7,5 ore (450 de minute).
TIP I: 0 - 299 materiale » 1 oră (60 minute)
TIP II: 300 - 599 materiale » 2 ore (120 minute)
TIP III: 600 - 999 materiale » 3 ore (180 minute)
TIP IV: 1000 - 1499 materiale » 4,5 ore (270 minute)
TIP V: 1500 - 2499 materiale » 6 ore (360 minute)
TIP VI: 2500+ materiale » 7,5 ore (450 minute)
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE FABRICAREA UNEI ARME ŞI DEŢINEREA DE MATERIALE.


(9)04. Posesia unei arme automate de foc
Orice cetățean care deține asupra lui o armă de foc automată, precum: AK47, SMG, UZI, TEC, SPAZ SHOTGUN, M4, RIFLES sau derivate sau chiar gloanțe pentru aceste arme.
- Codul Penal (9)04 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 4 ore (240 de minute) şi 5 ore (300 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE POSESIA UNEI ARME AUTOMATE DE FOC.


(9)05. Posesia unei arme ilegale
Orice cetățean care deține asupra lui arme interzise de lege sau care conțin modificări, sunt interzise.
(( Armele ilegale sunt: Silenced Pistol, TEC-9, MP5, UZI, AK47, Sniper. ))
- Codul Penal (9)05 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 2 ore (120 de minute) şi 3 ore (180 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE POSESIA UNEI ARME ILEGALE.


(9)06.Traficul de arme
Orice cetățean care nu deține un permis pentru vânzarea de arme și intenționează să le vândă pe piața neagră.
- Codul Penal (9)06 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 4 ore (240 de minute) şi 5,5 ore (330 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE TRAFICUL DE ARME.


(9)07. Posesia de arme cu intenţia de a le vinde
Orice cetățean care deține asupra lui mai mult de cinci arme şi are intenția de a le vinde.
- Codul Penal (9)07 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 5 ore (300 de minute) şi 6 ore (360 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE POSESIA DE ARME CU INTENŢIA DE A LE VINDE.


(9)08. Posesia de explozibil cu intenția de a-l vinde
Orice cetățean care deține asupra sa explozibil ce poate cauza o explozie cu intenția de a-l distribui sau de a-l vinde.
Aici intră MOLOTOV COCKTAIL şi GRENADA.
- Codul Penal (9)08 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 6 ore (360 de minute) şi 7 ore (420 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE POSESIA DE EXPLOZIBIL CU INTENŢIA DE A-L VINDE.


(9)09. Posesia de explozibil
Orice cetățean care deține asupra lui explozibil sau obiecte inflamabile ce pot duce la vătămarea corporală gravă a unui civil sau chiar la moarte.
Aici intră MOLOTOV COCKTAIL şi GRENADA.
- Codul Penal (9)09 este o crimă care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 4 ore (240 de minute) şi 6 ore (360 de minute).
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE POSESIA DE EXPLOZIBIL.


(9)10. Îndreptarea unei arme asupra unui obiect
Orice cetățean care deține asupra lui o armă de foc și o îndreaptă asupra unui obiect cu intenția de aa folosi arma pe acel obiect sau doar să țintească înspre acel obiect.
- Codul Penal (9)10 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 20 şi 30 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE ÎNDREPTAREA UNEI ARME ASUPRA UNUI OBIECT.


(9)11. Folosirea armei de foc fără motiv
Orice cetățean care folosește o armă de foc, din greșeală sau fără să aibă vreo explicaţie corectă pentru fapta sa.
- Codul Penal (9)11 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 25 şi 35 de minute.
[+] MAI MULTE INFORMAŢII DESPRE FOLOSIREA UNEIA RME DE FOC FĂRĂ MOTIV.

CAP. 10 Caracteristicile condamnării

(10)01. Tentativă
Orice persoană care încearcă să comită orice crimă dar nu reușește sau este împiedicat sau interceptat în comiterea acesteia, se pedepsește. În cazul în care tentativa crimei nu este prevăzută de lege, se va pedepsi acţiunea care a incercat să o comită.

(10)02. Conspiraţie
În cazul în care două sau mai multe persoane doresc să comită o acţiune ilegală asupra statului, ordinii publice sau asupra unei persoane.Această acţiune se pedepseste pentru acţiuni conspiraţionale.

(10)03. Solicitarea unei crime
Orice persoană care solicită altei persoane să comită o crimă sau o infracţiune se pedepseşte. În cazul în care nu este prevăzută de lege, persoana care a solicitat comiterea crimei va primi aceeaşi pedeapsă ca făptaşul.

(10)04. Infracţiunile asupra membrilor guvernului
Orice persoană care comite o crimă asupra unui membru al guvernului va primi imediat pedeapsa maximă.

(10)05. Suspiciunea
Orice ofițer are voie să ia un civil în custodie doar 30 de minute, dacă are suspiciunea că acesta a comis o crimă. Ofițerii nu pot face o percheziție completă, decât una care verifică civilul dacă deţine arme, narcotice sau un act de identitate. Dacă civilul refuză să răspundă la întrebări și ofițerul nu deține probe incriminatorii pentru arestarea lui, civilul trebuie lăsat liber.

(10)06. Negocierea / Mărturia
În cazul când o persoană, la cererea Biroului de Procuratură sau de către alte autorități judiciare din San Andreeas, un suspect poate depune mărturie pentru a prinde alți infractori sau pentru a ajuta ca alți infractori să fie prinși. Persoana respectivă va primi o sentință mai scăzută sau alte beneficii în timpul arestului său.

(10)07. Confiscarea permisului de conducere
În cazul când un cetățean are şase puncte de penalizare la permis, ofițerul este obligat să-i confiște civilului permisul pentru trei zile. Aceste puncte se obțin pentru nerespectarea regulilor în trafic. Imediat după confiscarea permisiului, maşina respectivului va fi ridicată de către TOW CAR COMPANY.

(10)08. Confiscarea permisului PORT-ARMĂ
Când o persoană folosește ilegal o armă de foc sau o utilizează iresponsabil îi va fi creat un cazier. Licența de port-armă va fi confiscată de ofițer, pentru folosirea iresponsabila a unei arme de foc.

(10)09. Complicitatea
Când o persoană ajută altă persoană să comită o crimă iar ambii sunt prinși în flagrant, persoana care a ajutat va primi jumătate din timpul pe care îl va primi suspectul principal.

(10)10. Tentativa de a distruge probe sau dovezi
Când o persoană încearcă să distrugă probele care arată vinovăția unei persoane sau acesta minte un ofițer în legătură cu un suspect, va primi jumătate din timpul pe care îl va primi suspectul respectiv.

CAP. 11 Legislaţia rutieră

Regulile de trafic justifică activitățile principale ale unităților din trafic ale departamentului de poliţie și regulile lor în ceea ce privește utilizarea vehiculului cât şi amenzile /avertismentele asociate cu acestea.

(11)00. Limite
Regulile de trafic permit un maxim de 6 (şase) puncte de penalizare la un permis de conducere. Dacă cineva depăşeşte acest număr, permisul de conducere îi va fi suspendat timp de 3 (trei) zile.

(11)01. Viteza legală
Orice cetățean care conduce un (auto)vehicul, are obligația de a conduce pe autostrăzi cu o viteză maximă de 150 km/h iar pe oricare alt drum, cu 70 km/h.
- Regula de trafic (11)01 este o infracțiune care se pedepsește cu amendarea suspectului cu amendarea suspectului cu $2.000 şi un punct de penalizare dacă depăşeşte viteza legală cu maxim 50 km/h SAU $4.000 şi două puncte de penalizare dacă depăşeşte viteza legală cu mai mult de 50 km/h.

(11)02. Eșecul de a opri la semnalele sonore
Orice cetățean care refuză să oprească la semnalele sonore date de un ofițer și:
Oprește în mijlocul drumului;
Oprește pe drumul pentru mașinile de ofițeri care se deplasează cu sirene și viteză;
Oprește în fața unui garaj;
Face un U-TURN într-o zonă în care nu este permis;
Nu respectă semnele de circulație.
- Regula de trafic (11)02 este o infracțiune care se pedepsește cu amendarea suspectului cu $2,000 și un punct de penalizare.

(11)03. Parcare ilegală
Orice cetățean care își parchează ilegal mașina, fără să se asigure că este o zonă care nu permte parcarea.
- Regula de trafic (11)03 este o infracțiune care se pedepsește cu amendarea suspectului cu $2,000 sau ridicarea mașinii.

(11)04. Conducere imprudentă
Orice cetățean care operează un vehicul agresiv, nu se asigură, are viteză excesivă sau pune în pericol viaţa sa sau a altor persoane.
- Regula de trafic (11)03 este o infracțiune care se pedepsește cu amendarea suspectului cu $4,000 și un punct de penalizare.

(11)05. Claxonare excesivă
Orice cetățean care claxonează în zone interzise sau într-un mod excesiv.
- Regula de trafic (11)05 este o infracțiune care se pedepsește cu amendarea suspectului cu $1,000.

(11)06. Eșecul de a opri în intersecție
Orice cetățean care eseueaza de a opri în intersecție sau nu lasă prioritare în intersecție.
- Regula de trafic (11)06 este o infracțiune care se pedepsește cu amendarea suspectului cu $1,500.

(11)07. Posesie de Nitrous Oxide System (NOS)
Orice cetățean care deține NOS la o mașină și folosește acest sistem.
- Regula de trafic (11)03 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 15 minute și 25 de minute și ridicarea mașinii.

(11)08. Folosirea ilegală a hidraulicelor
Orice cetățean care folosește hidraulicele în public, pentru a atrage atenția cuiva sau pentru a fi în centrul atenției.
- Regula de trafic (11)08 este o infracțiune care se pedepsește cu amendarea suspectului cu $2,000 și ridicarea mașinii.

(11)09. Geamuri fumurii
Orice cetățean care deține geamuri fumurii la mașină și împiedică recunoașterea conducătorului de către ofițer va fii sancționat conform codului penal.
- Regula de trafic (11)09 este o infracțiune care se pedepsește cu $2,000 și un punct de penalizare

(11)10. Conducere sub influența drogurilor sau a alcoolului
Orice cetățean care este la volan și deține valoarea de 0.08% alcool în sânge sau este sub influența oricărui tip de narcotice și pune în pericol viață unui civil sau propria viață.
- Regula de trafic (11)10 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 20 de minute și 40 de minute , ridicarea mașinii și confiscarea permisului.

(11)11. Circularea cu un vehicul neînmatriculat
Orice cetățean care conduce un autovehicul care nu are plăcuţa de înmatriculare conform protocolului (LS-CC-LLL). Totuşi, dacă cetăţeanul respectiv a trimis o cerere de înmatriculare şi nu i-a fost dat un răspuns, acesta nu va fi sancţionat.
- Regula de trafic (11)11 este o infracțiune care se pedepsește cu amendarea suspectului cu $2,000.

(11)12. Condusul imprudent al unei biciclete
Orice cetățean care se află pe o bicicletă și perturbă buna desfășurare a traficului sau pune viață cetățenilor/propria viață în pericol va fi sancționat conform codului penal.
- Regula de trafic (11)12 este o infracțiune care se pedepsește cu $2,000

(11)13. Curse ilegale
Orice cetățean care face orice tip de cursă pe stradă și nu are permisiunea legală a poliției, punând în pericol viață civililor.
- Regula de trafic (11)13 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închisoarea între 20 de minute și 35 de minute și ridicarea mașinii.

(11)14. Depășirea vitezei legale
Orice cetățean care depășește viteză legală admisă, pentru a ajunge mai repede într-o locație, mergând pe trotuar sau locuri adresate civililor.
- Regula de trafic (11)14 este o infracțiune care se poate pedepsi cu închiderea suspectului între 10 de minute și 20 de minute și ridicarea mașinii.


(11)15. Traversarea interzisă
Orice cetățean care traversează printr-un loc în care trecerea nu e permisă, pentru a ajunge mai repede undeva , punând în pericol viața unui cetățean sau propria viață se pedepsește contravențional.
- Regula de trafic (11)15 este o infracțiune care se pedepsește cu amendarea suspectului cu $1,000.

(11)16. Nepurtarea centurii de siguranţă sau a căştii de protecţie
Orice cetăţean care conduce un autovehicul şi nu are pusă centura de siguranţă (în cazul maşinilor) sau casca de protecţie (în cazul motocicletelor sau a motoretelor).
- Regula de trafic (11)16 este o infracţiune care se pedepseşte cu amendarea suspectului cu $2,000.

(11)17. Echiparea vehiculului cu cauciucuri de iarnă
În perioada 01-DECEMBRIE — 01-MARTIE a fiecărui an, fiecăre masină va trebui dotată cu cauciucuri specifice acestui anotimp, pentru a nu crea accidente sau alunecări cu maşina.
Cauciucurile considerate de iarnă sunt următoarele:
Imagine
- Regula de trafic (11)17 este o infracţiune care se pedepseşte cu amendarea suspectului cu $3,000.

(11)18. Vorbitul la telefon în timpul șofatului
Orice cetățean care este surprins că foloseşte un telefon sau o tabletă, ori orice alt dispozitiv electronic cu scopul de a vorbi sau trimite mesaje în timpul şofatului, ori pentru a întreprinde orice altă activitate care distrage atenţia respectivului de la şofat, având una sau ambele mâini ocupate de respectivul dispozitiv, punându-şi astfel propria viaţă, ori viaţa cetăţenilor sau a participanţilor la trafic în pericol.
- Regula de trafic (11)18 este o infracțiune care se pedepsește cu amendarea suspectului cu 2.000$ și un punct de penalizare.
CAP. 12 Apărarea penală

(12)01. Greșeală de acuzare
Orice cetățean care este acuzat de crimă, și se dovedește că a fost auto-apărare îi se vor retrage acuzațiile și va fi lăsat liber. Ofițerul care intenționa să aresteze nu va păți nimic, deoarece a fost o greșeală de acuzare, o neintelegre din partea ofițerului care intenționa să facă arestarea.


(12)02. Intoxicare involuntară
Orice cetățean care este intoxicat, și nu a fost adus in starea respectiva cu voia lui sau cu intenție, nu îi se vor face cazier deoarece civilul va avea dreptul pentru drepturile mirandei . Intoxicarea voluntară nu este similara cu cea involuntara.


(12)03. Auto-Apărare
Orice cetățean , care comite orice crimă , indiferent de această că a fost sub presiune sau a fost auto-apărare, deoarece drepturile mirandei îl ajută pe civil că să nu primească nimic, cât timp a fost sub presiune, cu amenințarea unei arme sau pericol de moarte.Cât timp se comite o crimă, și se doveste că a fost auto-apărare civilul este liber să plece.

(12)04. Șantaj
Șantajul este fapta de constrângere exercitată asupra cuiva, prin amenințarea cu divulgarea unui secret compromițător sau prin alte mijloace de intimidare, cu scopul de a dobândi în mod injust un folos, bani sau favoruri pentru sine sau pentru altul


(12)05. Capcană
Orice cetățean care a fost prins în capcană de un alt civil, și nu s-a dovedit că a fost o înscenare dar după mai mult timp, s-a dovedit că a fost o înscenare, suspectul va fi eliberat, dar dacă se dovedește că a fost o înscenare înainte de sentință, acesta va fi eliberat.


(12)06. Presiune
Orice cetățean care omoară instant o amenințare în partea lui, nu va fi considerat criminal deoarece a fost sub presiune, și a fost auto-apărare cât timp a fost amenințat.
Sus In jos
https://romaniaroleplaysamp.wikiforum.ro
 
Codul Penal
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Romania Roleplay :: IC :: Police Department-
Mergi direct la: